Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Proč se na evangnetu řeší léta téměř výhradně jen homosexualita a ne třeba praktické otázky, jak

Od: Anonym: A.R. <> ( ---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 13. 02. 2019 23:21
Předmět: Re: Proč se na evangnetu řeší léta téměř výhradně jen homosexualita a ne třeba praktické otázky, jak

Anonym napsal(a):
 Otázka je v nadpise. Mrzí mě to. Čekala jsem od těchto stránek víc.
S některými věřícími je to těžké. Nejsou schopni připustit, že na světě mohou existovat i lidé s jinou sexuální orientací. A to, co se jim nelíbí, okamžitě označí za hřích a tím pádem mají jasno. Když si neví rady, podívají se do příručky zvané Bible a mají jasno znovu. Už se nezabývají tím, jaké má kdo úspěchy ve škole, v práci. To znamená, že nejsou schopni se svým vlastním úsudkem rozhodnout, jestli se s tím člověkem budou kamarádit i přesto, že není podle jejich představ. Třeba kamarád kouří. Kdybych měl podobnou příručku jako věřící, podíval bych se do ní a zjistil bych, že se v ní píše, že je kouření špatné a s kuřáky bych se bavit neměl, tak mám jako oni jasno. Jenže já člověka posuzuju jako komplexní bytost. Sice je mi kouření odporné, ale dotyčný kuřák je i můj skvělý kamarád a spřízněná duše, na kterého nedám dopustit.
A že se tady řeší homosexualita? Těžko říct, proč homosexualita církev přitahuje. Normální člověk nic takového neřeší a je mu jedno, kdo s kým chodí. Nebere na to zřetel. Ale zřejmě se jim zamlouvá role, kdy můžou ostatním říkat, co mají dělat, s kým mají žít a tak dále. Přitom o jejich rady stojí málokdo.
Já se vůbec divím, že tihle zpátečničtí lidé jsou schopni přijmout fakt, že se Země otáčí okolo Slunce. :-D

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód