Krize/Vize ČCE

Otevřená diskuze - jakýsi evangelický think tank, který se pokusí dlouhodobě a systematicky zaobírat situací ČCE.

Odpověď na příspěvek: Re: plat faráře

Od: Kazatel ČCE Filip Keller <>
Kdy: 16. 11. 2010 15:27
Předmět: Re: plat faráře

Uživatel Evangnetu Tomáš Němec napsal(a):
 Na co je tedy použito oněch 95%, jestliže na platy farářů se uvolňuje 5%?  (Vy navrhujete 10-20%, což je podle mě jen kosmetická úprava).  Děkuji  Tomáš Němec
Bratře Němci, z Vaší poznámky je patrné, že vycházíte ze zásadně mylných informací o využívání prostředků s Personálního fondu. Personální fond získal díky způsobu jakým vznikl velmi neblahou pověst (sám jsem byl velkým kritikem) Je ovšem velké neštěstí, že spousta lidí (a zarytých kritiků) si nepovšimla (a nedala práci se zjištěním), že se způsob využití Personálního fondu znatelně proměnil. Roman volal nikoli po navýšení rozdělováné částky, ale po změně poměru toho, co se rozděluje všem stejně a co má možnost ovlivnit seniorátní výbor. Doporučuji Vám stránky Správní rady personálního fondu, konkrétně: http://srpf.evangnet.cz/OKO.html :
"Výběr ze sborů z jednoho roku se rozděluje v roce následujícím. A to podle tohoto klíče:
  • 80% výběru jde na platy kazatelů;
  • 5% na solidární prostředky;
  • 15% je rezerva. (SRPF je oprávněna ji použít na výplatu mezd v případě změny dotační politiky státu nebo nízkého výběru odvodů do PF. Nevyčerpaná rezerva je vždy na konci roku převáděna do uzavřené části Personálního fondu.)"

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód