Krize/Vize ČCE

Otevřená diskuze - jakýsi evangelický think tank, který se pokusí dlouhodobě a systematicky zaobírat situací ČCE.

Odpověď na příspěvek: Fórum Krize / Vize ČCE: Témata a termíny

Od: Kazatel ČCE Petr Sláma <>
Kdy: 02. 04. 2010 13:43
Předmět: Fórum Krize / Vize ČCE: Témata a termíny

Setkání se budou konat každé čtvrté úterý v 19:00 hodin ve sboru ČCE v Libni, ul. U Pošty 6, nedaleko stanice metra Palmovka; do prázdnin je uvádíme i s daty
1.CÍRKEV JAKO BOŽÍ A LIDSKÉ DÍLO, 23.března 2010: úvodní setkání
2. BOHOSLUŽBY, 27.dubna 2010: K čemu jsou, kdo a jak se účastní? Role Bible (kázání), svátostí, svědectví, liturgie? Jak to kde chodí…? Koreferáty připraví Tomáš Molnár a Ilja Herold.
3. SBOR, 25.května 2010: K čemu je, kdo ho tvoří, kdo jím hýbe? Modely sborové práce, jak to kde chodí?
4. FARÁŘSKÁ SLUŽBA, 22. června 2010: K čemu je farář, jakou roli hraje v jeho práci fakulta, společenství kolegů, staršovstvo a sbor, rodina…?
5. LAICKÁ SLUŽBA: Co je úkolem, výsadou a charismatem laiků? Laik jako profesionál v jiných oblastech? Laik jako eklesiologická kategorie? Uplatnění sekulárních kompetencí nefarářů v životě církve?
6. MISIE: K čemu je? Úskalí a klady isntrumentalizace? Misijní modely a strategie? Proč je jí tak málo? Jak to kde chodí?
7. ORGANIZACE, SPRÁVA A MANAGEMENT CÍRKVE: Rozdělení sborů, seniorátů, farářských míst? Role sboru, seniorátu a celku církve?
8. FINANCOVÁNÍ CÍRKVE: Co chceme a kde na to vezmeme? Vůči státu: držet se podpory, vézt se na restitučním požadavku, odmítnout? Granty a projekty? Obětavost? Jak to kde chodí?
9. KŘESŤANÉ A SVĚT: Sbor v obci, církev ve společnosti, podíl na dobrých snahách? Jak nás vidí okolí? Ale také: kam už nejdeme, kde se odlišujeme, klademe odpor, odmítáme?
10. EKUMÉNA: V čem je ČCE nenahraditelná a jedinečná? co by se u jiných dalo užít také rovněž u nás? Jak to kde chodí?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód