Ekuména

Diskuze o vztahu k jiným církvím a náboženským společnostem, ekumenické záležitosti apod.

Odpověď na příspěvek: Výzva církvím, aby nepohrdaly Ústavním soudem a odložily páteční podepisování smluv se státem

Od: Anonym: informator---.170.mornet.cz )
Kdy: 21. 02. 2013 09:07
Předmět: Výzva církvím, aby nepohrdaly Ústavním soudem a odložily páteční podepisování smluv se státem

V pátek mají církve definitivně získat majetky bez ohledu na případné rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení zákona o majetkovém vypořádání s církvemi.
Redakce Britských listů prověřovala, zda je či není důvod k odkladu podpisu smluv. Zjistila šokující skutečnost, že po podpisu smluv již rozhodnutí Ústavního soudu, který by případě zrušil zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi, bude mít pouze formální význam.
O formálnosti případného rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení zákona, pokud by skutečně došlo k podpisu smluv, byla vláda včas písemně informována výzvou advokáta JUDr. Karola Hrádely. Právní zástupce 18 navrhovatelů senátorského návrhu na zrušení zákona Ústavním soudem v ní vyzval vládu a církve k nepodepisování smluv do rozhodnutí Ústavního soudu pro vytvoření předpokladů pro řádné projednání návrhů Ústavním soudem a přispění k vylepšení vztahu veřejnosti a církví, který byl specifickým postupem státu a církví zbytečně vyostřen.
Výzva byla vládě doručena před jejím rozhodnutím a dnešního dne byla odeslána i na jednotlivé církve. Na rozdíl od přístupu vlády jejich reakce není známá.
Celý článek včetně textu výzvy vládě a církví - http://www.blisty.cz/art/67601.html

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód