Ekuména

Diskuze o vztahu k jiným církvím a náboženským společnostem, ekumenické záležitosti apod.

Odpověď na příspěvek: Stát chce dát církvím méně peněz, více polí a lesů

Od: Uživatel Evangnetu David Geisler <>
Kdy: 28. 04. 2011 09:03
Předmět: Stát chce dát církvím méně peněz, více polí a lesů

A je to tady! Bude se šetřit i na církevních restitucích. Heslo dne: "…méně peněz, více polí a lesů."
"Jednání se hnula
Jednání o církevních restitucích se nyní pohnula dopředu. Minulý týden se podle informací Práva bez veřejného oznámení poprvé sešla koaliční komise pověřená vypořádáním státu s církvemi. Ministr kultury Jiří Besser (TOP 09) navrhl pozměnit tři roky starou dohodu tak, že by církve dostaly méně finančních prostředků a více nemovitostí.
„Celkový objem restitucí – 120 miliard korun – nikdo nezpochybnil, ale mohli bychom dojít k posunu, že poměr vydávaných věcí a finanční restituce by nebyl zhruba jedna ku dvěma, ale jedna ku jedné. Stav státních financí je totiž takový, že finanční restituce se jeví jako větší problém než naturální restituce,“ řekl ve středu Právu poslanec a člen komise Marek Benda (ODS)."
Ještě jeden dodatek (možná pro restitučních peněz chtivé církevníky):
"…Naopak půdy by podle nových záměrů měly dostat církve víc, než se plánovalo…nejvíc by profitovala katolická církev, která v Česku mezi náboženskými organizacemi dominuje."
Tož sa uvidí…. hlavně na podzim, kdy budou definitivní výsledky sčítání lidu a zjistí se, kolik občanů se vlastně hlásí k té které církvi. Howgh, milí bratři! :)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód