Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 13:58
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Marťo, já jsem ale položila otázku jako první, tak bys mohl jako první i odpovědět. Pak teprve odpovím zase já. Jako kazatel bys měl vědět, že verše o homosexualitě nejsou jen o smilstvu, ale že jsou o homosexualitě. O smilstvu jsem psala proto, že ČCE podporuje starší s milenkami atd., to bylo jiné téma. Zde máš verše o homosexualitě, které dle tebe v Bibli nejsou:
Leviticus 20:13 Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti
Leviticus 18:22 Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost. 23 Nebudeš obcovat s žádným dobytčetem a neznečistíš se s ním. Ani žena se nepostaví před dobytče, aby se s ní pářilo. Je to zvrhlost.
1 Timoteovi 1:10 smilníky, lidi spraktikující homosexualitu, únosce, lháře, křivopřísežníky a co ještě jiného se příčí zdravému učení
Římanům 1:26 Proto je Bůh vydal v moc hanebných vášní. Jejich ženy zaměnily přirozený styk za nepřirozený 27 a stejně i muži zanechali přirozeného styku s ženami a vzplanuli žádostí jeden k druhému, muži s muži provádějí hanebnosti a tak sami na sobě dostávají zaslouženou odplatu za svou scestnost.
1 Korintským 6:9 Což nevíte, že nespravedliví nedostanou do dědictvía Boží království? Nemylte se! Ani smilníci ani modláři, cizoložníci, rozkošníci ani slidé spraktikující homosexualitu, 10 zloději ani chamtivci, opilci, utrhači ani lupiči nebudou dědici Božího království.
A nyní proveď odborný výklad, že ty verše mají na mysli něco úplně jiného, než to, co tam čtu. Chceš říci, že člověk nemůže sám o sobě Bibli rozumět? To přece protestantismus odmítá. Mimo to, stejně jako já to vidí i další diskutující zde a ostatní církve kromě ČCE. Ale třeba to vysvětlíš. Spoléhám na tvé exegetické schopnosti.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód