Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE a synodní dokument o homosexualitě

Od: Uživatel Evangnetu Petr Hanč <>
Kdy: 13. 03. 2006 00:18
Předmět: Re: ČCE a synodní dokument o homosexualitě

"Chcete snad říci, že každý člověk, který chce mít rodinu a děti, může potencionálně ublížit své ženě a svému dítěti?"
To nechci. S možností narození postiženého dítěte z normálního vztahu se musí počítat. Avšak při incestním vztahu je pravděpodobnost postižení velmi vysoká, takže už to je bez ohledu na Boha důvod, proč incestní vztahy neprovozovat.
"Nemá-li některého z rodičů, často to zanechává na něm stopy. Když by měl dva otce, či matky, bude to OK?"
To nevím. Možná by to pro to dítě bylo lepší, než vyrůstat v dětském domově. Tolerance homosexuálních vztahů ale ještě neznamená, že se povolí adopce dětí takovými páry.
Tím "může nanejvýš poškozovat vztah s Bohem" jsem myslel, že pro normální homosexuální vztah platí z dvojice tvrzení (ubližuje lidem; poškozuje vztah s Bohem) platí druhé tvrzení nebo žádné, rozhodně ale ne první tvrzení.
Jestli normální homosexuální vztah poškozuje vztah s Bohem nebo ne, nelze s jistotou tvrdit. Radku, jak víte, že Bůh z homosexuality osvobozuje? Všechno, co je v Bibli, není od Boha, něco jsou osobní názory lidí či názory převládající v době psaní. Bůh nám dal rozum, abychom to mohli rozlišit. Je tedy třeba brát v úvahu názor vědy a ta říká, že homosexualita je vrozená a nedá se léčit.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód