Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Oprava: Odvolání ředitele nepředcházelo vyhlášení výběrového řízení.

Od: Anonym: 123---.client.rionet.cz )
Kdy: 01. 07. 2012 22:40
Předmět: Re: Oprava: Odvolání ředitele nepředcházelo vyhlášení výběrového řízení.

Mě docela zajímá, kde se pořád berou procenta těch, co nesouhlasí se synodní radou/chtějí přejít na novou instituci (to není totéž) - záměrně neříkám školu. Všichni pedagogové totiž na schůze nechodí, pravidelně se schází odhadem polovina, někdy o něco víc, někdy ani těch 50% ne. Takže může se klidně jednat o 80% ne všech učitelů, ale těch, kteří byli na nějaké schůzi a hlasovali.
Ředitel byl prý odvolán mj. proto, že zřizovatel chce na svých školách ředitele po dobu max. 6 let. Může to být opravdu jenom záminka, můžou v tom být osobní spory, antipatie… mezi odvolaným ředitelem a SR. Těžko říct, kde je kolik pravdy. Třeba se jednání a postoje zřizovatele zlepší po instalaci nového ředitele, zvlášť pokud se jednalo o nějaké osobní antipatie atd.
Jednání SR opravdu není šťastné, ovšem svoje "máslo na hlavě" má i protistrana. Cokoli řekne, napíše, pomyslí si atd. SR, vedení školy…, už je automaticky špatně. Asi je to nutné pro vnitřní stmelení lidí, kteří jsou rozhodnutí odejít, kde pro ně už možná není cesty zpět.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód