Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Reflexe synodní rady ČCE nad výsledky sčítání lidu

Od: Anonym: Locika---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 10. 01. 2012 01:58
Předmět: Re: Reflexe synodní rady ČCE nad výsledky sčítání lidu

zdravím Romane,
díky za reakci. ad struktury) Ptala bych se, kde je patrný jejich dopad? V klesajícím počtu návštěvníků kostela a sympatizantů s církví. Určitě jsou nastaveny cíle a kontrola/zodpovědnost za jejich plnění, stejně jako je nastaveno odvádění financí do pokladny a kontrola. ZODPOVĚDNOST. Má farář nějakou zodpovědnost, např. za to, že za jeho éry působení odešlo 5 oveček… ad studenti) koho může bavit studovat bez perspektivy? pokud ubývá sborů, členů atd, tak za pár let zbývá jedině misie ve vlastní zemi. hm, na misonáře v ČR možná přispěji. ad krach sboru) max. 15 lidí, z toho 10 důchodců. zbytek, živitelé rodin s průměrnými platy. kostel chátrá, ale nemůžeme investovat, protože prachy šupajdí na mezinárodní ekuménu. ad bolest)po přečtění reflexe mě bolely i zuby, ale hlavně srdce. není mi lhostejný osud ČCE, mám velký respekt k době pobělohorské a charakterům té doby i počátkům ČCE. Ale současná bezdůvodná setrvačnost a neschopnost reagovat na podněty z vnějšku, mne zvedá ze židle. ad konventuálové) o jejich chytrosti nevím, ale o něčem pochybuji, když jsme v krizi, nebo jak se ten současný stav nazývá. ad práce) věřte, nevěřte, práce mimo obor je dobrá a propěšná.
Závěr: SR napsala reflexi, tím ukázala svou loyalitu s problémem. Nabídla řešení. Toť maximum, budou církevní restituce, nějaký majetek přibude, tak z nájmu zase pár korunek a za 20, 30, 40 let? bude reflexe?
Já jsem svoje řešení napsala a teď bych přidala, zbavení se struktur. Ať si každý přispívá na tu "strukturu"(zájem), kterou považuje za důležitou. Chci více svobody a transparentnosti.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód