Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Plíživá kontrarevoluce

Od: Anonym: tvi---.nat.karneval.cz )
Kdy: 02. 12. 2005 19:07
Předmět: Re: Plíživá kontrarevoluce

Milý Tomáši Vítku,
rozhodně jsem nechtěl vzbudit dojem Tvého autorství u svého příspěvku :-). Na moji omluvu budiž řečeno, že jsem nikde nezaregistroval, že bys používal podobný nick jako já (ačkoliv by k tomu Tvé iniciály mohly skutečně svádět).
Můj příspěvek považuješ za hloupý. Ano, je hloupý, a to záměrně. Reaguje totiž na příspěvek autora podepsavšího se jako "Eduard Hausenbergermayer" který zase pokládám za hloupý já. Chápu, že na některá ožehavá témata hýbající naší církví mohou mít různí lidé různé názory a někteří z nich je potřebují vyjádřit i veřejně. Tak je tomu i s tématy týkajícími se liturgického oděvu apod. Pro všechny zúčastněné strany jsou přínosnými příspěvky, které jsou věcné a konstruktivní - i když s nimi nemusíme souhlasit, přesto nás alespoň donutí přemýšlet. Takovým příspěvkem je pro mne třeba příspěvek "Sboru ČCE Louny" s nadpisem "Každý, kdo předsedá?".
Příspěvek pana "Eduarda Hausenbergermayera" však podle mého názoru do této kategorie nepatří. Bohužel v něm spatřuji směsici šovinistické verbální agrese a, s odpuštěním, paranoidního blábolu, který mne (a IMHO ani ostatní účastníky diskuse) nikam neposouvá, spíše naopak. Poněkud recesistický tón (snad Tě nenapadlo,že bych to myslel vážně!) mé reakce pramení v přesvědčení, že na hrubý pytel patří hrubá záplata.
Má-li tedy být moje jízlivůstka smazána (budiž, nikterak na ní nelpím), bylo by spravedlivé, kdyby spolu s ní zmizel i text na který reagovala. Pokud by tomu tak nebylo, obávám se, že by správci Evangnetu takto dali najevo, jaký názor (či spíše "názor") považují za "správně evangelický". Toto právo jim ovšem neberu. Pouze sem asi přestanu chodit.
Se svojí identitou se nijak zvlášť netajím. A ani můj nick k tomu neslouží.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód