Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Bohoslužba v Krupce - dohra?

Od: Anonym: David daggie Geisler---.tmcz.cz )
Kdy: 04. 07. 2011 15:11
Předmět: Re: Bohoslužba v Krupce - dohra?

To Marcus: Dělám už pár let křesťanskou sociální práci - konkrétně s lidmi bez domova. Takže vím, že i sociální práce s romskou komunitou je těžká. Ne však nemožná. Pochody neonacistů romskými čtvrtěmi mi nepřipadají jako smysluplné řešení.
Nejsem ze severních Čech, jsem z Moravy. A tady taky pochodovali 25. června náckové - v Přerově. Romové se jim vysmáli. Viz: http://www.romea.cz/ (článek "Hrstka neonacistů prošla Přerovem. Romové se jim vysmáli" z 25.6. je na tomhle odkaze - http://www.romea.cz/index.php?id=detail&;detail=2007_10154 Ale nějak to nejde dát celý na Evangnet) - další odkaz: http://www.socialni-zaclenovani.cz/neonaciste-v-prerovske-izolaci
Tohle se mi však líbí nejvíc: "…Mezitím se od rána zvyšovalo napětí mezi Romy v chudinských lokalitách, ke kterým se měli za několik hodin vydat na pochod extremisté. Místní obyvatelé společně s neziskovými organizacemi v čele se společností Člověk v tísni a ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování přichystali v nádvoří jednoho z bloků domů happening proti násilí „Společně v Přerově". Nenásilnou formou, vystoupením různých hudebníků a osobností v čele s olomouckým arcibiskupem Graubnerem, europoslancem Březinou, poslankyní Chalánkovou či primátorem Přerova Lajtochem, se postavili proti pochodům neonacistů českými městy. Mezi vystupujícími byli i osobnosti z místních obyvatel – úspěšní podnikatelé či terénní pracovníci…"
Arcibiskup, europoslanec, poslankyně PS, primátor atd. Ti všichni se v Přerově postavili "zároveň proti neonacizmu a kriminálním živlům". Přesně tak, jak jste napsal. Nebo to udělali jinak?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód