Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Bohoslužba v Krupce - dohra?

Od: Anonym: David daggie Geisler---.tmcz.cz )
Kdy: 04. 07. 2011 11:44
Předmět: Re: Bohoslužba v Krupce - dohra?

Rád bych se zeptal, co má společného tragický případ přepadení a mučení malého Patrika dvěma Romyv Bohosudově, s pochodem neonacistické DSSS ulicemi města Krupky (hustě obydlené Romy - citace z vašeho příspěvku). Proč například DSSS nedemonstrovala před soudem, kde soudily ty dva konkrétní Romy. Nebo před soudem, který jednomu ztěch dvou konkrétních Romů snížil trest. A proč šla DSSS demonstrovat do Krupky? A jít "do střetu" s místní romskou komunitou?
Odpovědi by mě opravdu zajímaly. Nést prapor revoluce ozubeného kola?! Slušní lidé (zvláště Češi) sjednoťe se?! Nic než národ?!
Nevím, jen bychom měli - jako evangelíci - odmítnout "princip kolektivní viny". Protože dnes může být "ve jménu všech slušných Čechů" ukázáno prstem kolektivní viny (viděno optikou DSSS a jiných příslušníků "čisté rasy") na cikánskou rodinu v Krupce nebo v Přerově. Zítra to může být evangelický (nebo řecko-katolický) farář, který se cikánů zastane. No… a když na tuhle hru potichu a v zájmu tzv. objektivity "všech slušných Čechů" přistoupíme, tak už bude pozdě na to ptát se po svobodě, demokracii nebo občanské společnosti.
Na závěr odcituji pana Marcuse: "…Určitě bych se raději postavil na stranu těch, kteří v naší zemi nechtějí neonacismus, ale zároveň i na stranu těch, kteří zde nechtějí Romy takovéhoto ražení."
A do p.dele!!! Nezní vám to, čeští evangelíci, nějak divně? MĚ JO…

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód