Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE a synodní dokument o homosexualitě

Od: Uživatel Evangnetu František Smetana <>
Kdy: 14. 01. 2011 20:14
Předmět: Re: ČCE a synodní dokument o homosexualitě

Dobře tedy. V Bibli se píše o tom, že „homosexuální praktiky“ jsou ošklivé. Také je ošklivý „heterosexuální styk“ mezi nesezdanými osobami. Bible se má číst podle mne tak, že je nutno oddělit od sebe to, čemu věřili a co praktikovali, či nepraktikovali anebo praktikovali potají, izraelští nomádi ve starověku. A vybrat principy, kterými se máme řídit v dnešní době asi o tři tisíciletí později… Nelze přeci například vytrhnou veršíky o „nečistém mase“ z Třetí Mojžíšovy a nutit ostatní k jeho vyškrtnutí z jídelníčku…
Asi není dobré praktikovat kamenování „smilníků“ a podobných lidí, kteří dělají ošklivé věci. (To také čtu v Bibli a asi ani Vy to nenavrhujete. ) Pán Ježíš, jak jsem četl v Novém Zákoně neměl „problém“ se chovat pastýřsky k lidem, kteří ony ošklivé věci dělají. Nenáviděl hřích, ale hříšníky miloval. Hříšníky jsme my všichni. I ti co ty „ošklivé věci“ nedělají.
Jen tak na okraj. Nevím, kde se vzala v křesťanství ta negativní zaujatost sexualitou. Do cizích ložnic „normální“ člověk nenakukuje.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód