Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Co hýbe s ČCE...

Od: Anonym: Roman Mazur---.net.upc.cz )
Kdy: 14. 04. 2009 12:11
Předmět: Re: Co hýbe s ČCE...

souhlasím s tím, že s vyvozováním důsledků by se mělo počkat do provedení důkladné analýzy.
mimochodem jste ovšem poukázal na jednu zcela zásadní organizační chybu ve fungování naší církve: máme několik set zaměstnanců - farářů/farářek, jáhnů/jáhenek, pracovníků ústředí. na těchto NĚKOLIK SET zaměstnanců jsme až donedávna měli 1,5 (slovy: JEDNOHO A PŮL) člověka pověřeného PŘEDEVŠÍM organizováním, řízením a kontrolou jiných. Mám na mysli tajemníka/tajemnici ÚCK (to je ten jeden člověk) a synodního seniora (zbaveného zodpovědnosti za vlastní sbor, to je tak polovina úvazku k organizování a udávání směru druhým). Všichni ostatní naši "vedoucí" - senioři, členové synodní rady - vedou jen "na vedlejšák" - mají svůj vlastní sbor nebo zaměstnání.
Při tom mi vlastní zkušenost i minimální organizačně-manažerské vzdělání potvrzují platnost poučky jednoho mého známého evangelíka, který říkával: pracuje-li někde více než 7 lidí, vyplatí se mi zaměstnat osmého už pouze tím, aby jejich práci vedl a organizoval!
dokud nebudou senioři a minimálně duchovenští pracovníci synodní rady uvolněni pro práci vedoucích, budeme organizačně-manažersky kulhat stále a s tím budeme zažívat i excesy podobné tomu páně prokopa…

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód