Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Co hýbe s ČCE...

Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 07. 02. 2009 10:09
Předmět: Re: Co hýbe s ČCE...

Rozhodně si nemyslím, že Vám (škoda, že nevím, kdo jste), "řadové ovečce", není SR k ničemu. Přeci jen, kde je společenství, musí být i nějaká distribuce služeb, odpovědnosti a rozhodovacích či jiných pravomocí. Ano, i správa společných finančních prostředků, ručení v případech insolvence nižších složek, případně správa jejich hmotného majetku v případě zániku, ale také mezi seniorátní a mezisborová distribuce duchovního i hmotného "majetku". A samozřejmě i reprezentace na veřejnosti, ikdyž tam také na druhé frontě působíme my, řadové ovečky a naše sbory. To vše je v pořádku a je nepominutelné, ačkoliv subjektivně to nemusíme zaznamenat. Jsou i církve organizované formou svobodných sborů, to má svá plus i mínus. Organizační struktury jsou věcí služebnou a pokud není něco systémově v nepořádku, neměnil bych to.
Nemyslím, že zde selhal systém, ale lidé v něm, když nejednají podle daných pravidel. A že je přístup k pravidlům v ČCE volný, že vše prostupuje nekázeň všeho druhu, o tom netřeba pochybovat. Že se tím otvírá prostor pro Prokopy a jím podobné, to je snad každému, jemuž nepůsobí intelektuální mindrák jeho kalkulačka, také jasné.
Není otázkou, k čemu je mi SR, ale zda lidé, kteří v ní jsou, plní své úkoly? A dále, jak to, že je dnes v ČCE taková neochota ujímat se funkcí v církvi, takže mnohé jsou obsazovány stylem, že kdo před nimi neuteče, vyhraje? Volby z více kandidátů se už jaksi přežily, proto je nemožné získat "kvalitní materiál". Přitom si nemyslím, že je to jen v neochotě lidí.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód