Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Co hýbe s ČCE...

Od: Uživatel Evangnetu Jakub Dvořák <>
Kdy: 06. 02. 2009 22:27
Předmět: Re: Co hýbe s ČCE...

Ať je to odkud chce, ty peníze nespadly z nebe. Někdo je svěřil SR s důvěrou. SR je povinna vysvětlit celému zbytku církve:
1) jak je možné, že nikdo nežádal a ani v novém inzerátu nežádá předložení čistého trestního rejstříku ("bezúhonost" je pitomost)?
2) jak je možné, že jeden jediný člověk dokázl vyvéct z účtu SR 10 milionů? Copak podobné finanční operace nejsou vícestupňově jištěny?
3) Co měly znamenat úpravy jejich prohlášení, že Prokop nebyl členem ČCE, kterážto informace tiše zmizela - viz stránky SR?
4) Jak je možné, že člověk s takovým profilem prošel standardním výběrovým řízením na tak zodpovědnou funkce? A nebo nic takového neproběhlo?
Jako církev si pak musíme položit otázku, zda nejde jen o jednu zmnoha defraudací, ke keterým dochází velmi často, a vždy se to nějak tiše urovná. Není třeba místo např. povzbodivých dopisů synodálů defraudantům, aby si ze svého stíhání nic nedělali, říct takovým "takybratřím" a "takysestrám", že do církve nepatří (viz 1Pt 4,15)? Není třeba přestat přimhuřovat oči nad tím, že se někde sborové peníze přelévají přes soukromé účty atd.?
Ačkoliv nejde o peníze z "darů babiček" (a já ani nejsem dědeček), nemám chuť platit salár ani sbírky do té doby, než SR uspokojivě svůj způsob hospodaření vysvětlí.
Hodně se tu diskutovalo o krizi ČCE. Myslím, že teď už není žádné diskuse potřeba.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód