Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Časopis Nota Bene končí

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 28. 07. 2022 09:19
Předmět: Re: Časopis Nota Bene končí

To je zase výtok špíny a nadávek, Jiří Poláku. :-)
Mnohokrát jsem vás předběžně varoval, že vaše zdejší chování extremistické a homofobní bude třeba řešit podnětem ve vaší škole, pokud toho nenecháte. Měl jste z mých upozornění jen posměch a nezabrzdil jste ani v nejmenším. Do té doby, než jsem na podzim loňského roku podnět skutečně podal. Ještě teď se nestačíte divit, ale já se vám divím, že se divíte. Svědčí vaše divení o velké míře zpozdilosti a šokující neochotě uvědomit si svou roli a svou odpovědnost.
Vždycky budu klást na první místo elementární bezpečí vašich žáků před prospěchem vás, Jiří Poláku. Vaši žáci jsou křehké bytosti v konstitutivních letech, na škole jsou vydané vaší mocenské asymetrii, protože jste učitel, máte větší páky, větší možnosti, větší sebejistotu, větší prostor. Vaši žáci, jejichž sexualita a sebevědomí se teprve konstituují, si zaslouží něco jiného než být vydáni napospas nekompetentnímu a agresivnímu homofobovi, který neumí nebo nehodlá pracovat s validními informacemi, nerespektuje vědecké poznání, hrubě napadá celé skupiny společnosti s vrozenou sexuální dispozicí, tenduje ke konspiračním a extremistickým interpretacím společenských procesů. Svým formálním vzděláním, etickým kodexem vašeho pracoviště i svou odpovědností pedagoga byste měl být veden k úplně jiným postupům než k těm, které opakovaně a dlouhodobě považujete za možné si dovolovat. To, co zde píšete v tomto duchu, je od učitele samo o sobě nepřijatelné a není nejmenší důvod myslet si, že vaše postoje a manýry si necháváte výhradně pro evangnet. Pustit podobného agresivního homofoba a konspirátora do školství v pozici učitele je stejně moudré jako nechat vlka v masně. Děti, které se nedovedou bránit a mají i bez vás dost potíží se svou sexualitou, nebo ty potíže brzy mít budou, si podobný výkon pedagogické odpovědnosti, jaký jim můžete nabídnout vy, prostě nezaslouží. Sám mám dvě dospívající děti a možnost, že by je učil nějaký podobně se projevující Polák, se mi jeví jako něco otřesného.
Ředitelka vaší školy s vámi můj podnět projednala, nevím, do jaké míry úspěšně. Co zde píšete, svědčí o tom, že jste i při dlouhém odstupu pochopil smysl mého podání zcela podprůměrně. V případě, že by se situace nadále nezměnila ani neposunula, nezbylo by mi nic jiného než intervenovat opět. Konstatuji, že vaše působení ve školství představuje minimálně stejný problém jako působení soudružky Marty Semelové a Lubomíra Flákance Volného.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód