Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 09. 09. 2021 09:35
Předmět: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

No já jsem si všiml už dřív, jak roztomile česká Wikipedie kulí ohledně datace a souvislostí novozákonních spisů, což je téma, které mě zajímá víc než starozákonní souvislosti. Rozhodně myslím, že ta hesla kompilují nebo do nich vstupují různí konzeravtivní katolíci a evangelikálové, dost možná kněží, a uplatňují tam své osobité a menšinové náhledy. Pak něco ocitují z jakési knihy (není žádná taková hloupost v tomto oboru, aby se pro ni nenašla NĚJAKÁ citace) a nikdo jim to nerozporuje, asi proto, že akademikové na to nemají čas ani chuť. Wikipedie ve zvýšené míře láká různé angažované nerdy. Dlužno podtrhnout, že se jedná o zcela neakademický a mimoakademický zdroj.
"studentům třeba říkají, že se určitě nerozestoupilo Rudé moře, a v neděli jsou schopni na ten text zvěstně kázat, a není to žádná nedůslednost ani pokrytectví. Jsou to prostě jen dva diskursy s rozdílnou motivací" - mo jistě, vždyť zrovna zde neříkáte nic jiného než já. Knihy Starého zákona mají jakousi zvěstnou, etickou a narativní hodnotu; ne však historickou.
Používáte argumentační klamy, Wrano, když se snažíte běžné kritické metody diskreditovat ultraskepticismem. Otázka Homéra, Sókrata a Ježíše nechť je řešena zvlášť.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód