Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

Od: Anonym: host88.103.227.--- )
Kdy: 08. 09. 2021 21:00
Předmět: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

nenápadně mi podsouváte něco, co jsem netvrdil. Zmiňoval jsem zneužívání těchto disciplín a za tím si celkem stojím. Jina obě disciplíny uznávám, i když ne slepě. Takový Sigmund Freud, který obojí hodně ovlivnil, tak ten z mého pohledu zastával protikřesťanské myšlenky. Nakonec vůči němu se vymezili další, kteří věci interpretovali jinak.
U Mojžíše samozřejmě nebudu tvrdit, že popsal i to, jak zemřel. Ale věřím tomu, že přijal desky s desaterem od Boha na hoře Sínaj. Já těch prvních 5 knih Písma opravdu vnímám zcela jinak než Vy.
Asi Vás zklamu,necítím sounáležitost s nějakou konkrétní denominací natolik, abych říkal, že píšu z jejích pozic. Píšu, jak rozumím Písmu. Někde v církvi jsem, v podstatě jsem v více věcem kritický. Vidím chyby i jinde. Samozřejmě vidím hlavně i pozitivní věci, jak ve svém sboru či denominaci, tak i jinde. Zdejší psaní beru jako vyjádření osobních myšlenek, ne jako nějakou misii, jak to označujete. Nemám žádný takový cíl, jestli někde misie, tak asi ne v církevním prostředí. Možná u lidí, co jsou nominálně někde v církve, ale leta tam nechodí, necítí vůbec žádnou sounáležitost. Asi jako strýc na venkově, kterého si farář pamatoval, že před 30 lety byl ve sboru - jak zmínil na jeho pohřbu. Mně zajímá, jak vnímají věci lidi jinde. Ne každý má takový agresivní styl, jak předvádíte. Ani Vás neberu jako nějakého reprezentanta ČCE. Nejsem kazatel ani presbyter, abych byl oprávněn mluvit za druhé. Pokud něco píše kazatel církve, tak samozřejmě takový názor už něco reprezentuje, i když i jednotlivý kazatel může stát dosti mimo hlavní proud.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód