Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

Od: Anonym: host88.103.227.--- )
Kdy: 08. 09. 2021 20:21
Předmět: Re: Uzdraví Bůh každého, kdo věří?

Ano, informace jsem měl z Hlasu Ameriky a podobných štvavých vysílaček. V Rudém právu o tom skutečně nepsali. Co vím, tak nuceně zavírali do blázince jakéhosi pana Navrátila z Olomouce - pokud se dobře pamatuji. Nejsem si zcela jist tím jménem, byl to aktivní katolík, laik - ne kněz.
Duševní nemoci léčí a zkoumá psychiatrie, psychologové mají úlohu trochu jinou. Ale je známo, že totalitní režim psychiatrii hanebně zneužíval. Netýkalo se to jen věřících, ale jakékoli opozice. Obě disciplíny, bohužel, dokázaly být poplatné režimu. Ne jejich vědecké jádro, ale jako celek, zkrátka socialistická psychiatrie, to bylo něco trošku jiného než psychiatrie ve svobodném světě. Komunistickou osvětu dělali i běžní lékaři, úvod k jisté lékařské knize psal jakýsi MUDr. Bohdan Ganický, pochvaloval si, jak to je skvělé, že všichni jsou zdravotně pojištěni, je tu územní přidělení lékařů a vyjadřoval se dosti pohrdavě k starším lékařským knihám. Ze školy zas pamatuji komunistický dějepis, nenazýval bych to ani vědou.
Pokud jde o Starý zákon, pak je asi dost klíčové, jestli desatero a celou Tóru Mojžíš přijal od Boha, nebo to sepsal sám a dal tam své nejlepší myšlenky. Desatero dle Písma Mojžíš obdržel na kamenných deskách, ty desky i vyrytý text byly Božím dílem. Ale i další zázraky jsou z mého pohledu důležité. Je dobré, že evangelia jako mýtus neberete.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód