Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Lišky na Siónu...

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 29. 08. 2019 13:23
Předmět: Re: Lišky na Siónu...

Něco asi vypustím, ale kde vám odpovídám, tam ne…
Pane Semi, jestli se opravdu rozhodujete, "zdá mě zahrnout", potěší mě, když tam figurovat nebudí
Máte tu hned dva zajímavé překlepy: "zdá" a "nebudí" (možná zapracovalo podvědomí? možná jste rafinovanější, než vypadáte?). Když právě já bych vás (kolektivně) nejradši už vzbudil… (Měl jsem před časem sen (DL624), jak v místnosti plné spících medvědů jim medvědí řečí říct, že je mezi nimi velký hroznýš.) (Jenže jsem mezitím i přišel na to, že jsem tu jak v Šípkové Růžence, a celé království spí… Někde budu muset najít tu správnou princeznu…) (Vy tady kolektivně jak když všichni spíte, vůbec nevnímáte, co se děje ve světě i u nás, kam co spěje a proč… Někde jsem tu psal "páska přes oči, … neviděli slona v místnosti", tak asi mi to připadá…)
… vědomí vyvolenosti, že já dovedu číst mezi řádky …
To jako, jestli si myslím, že i Vy umíte číst mezi řádky, nebo má být jako vyvolenost, že já čtu mezi řádky, tak jako leckterý přiměřeně inteligentní člověk, vychovaný v totalitě, o které věděl?
… povrchnost studia a četby …
To jsou dva různé přístupy. Buď toho zvládnete málo, ale do hloubky, nebo zvládnete široký rozsah, ale poněkud mělce. A také je užitečná schopnost zobecňovat, vypustit nadbytečné detaily. (asi znáte podobenství "Liška a čáp" - pokud Vy mi vyčítáte přílišnou povrchnost, já Vám můžu vyčítat přílišnou omezenost…)

O něco výš jsem psal o 70 letech, už nevím, kde jsem na to narazil minule, ale když jsem to teď hledal, které z těch různých 70 let by to mohly být, tak nejspíš Jer29:10 , zejména nyní ve vztahu k příspěvkům #13623 (věta "…E.j.l.ř.n.H2"), k té Aliyah, a k >>222029433 to nabralo zajímavý kontext… (Ale takhle jednoduché to asi nebude…? Ale za pokus to stálo…) ([jen technická poznámka - ty odkazy pak budou jako hyperlink, nyní to je spíš jen pro ty, kdo vědí, co odkaz v tomto formátu znamená a kde ho hledat…])

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód