Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - směs odpovědí

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 07. 08. 2019 03:12
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019 - směs odpovědí

Jste (L.C.) sice zdvořilý, ale o to jsou vaše slova jedovatější. Jak, "méně drze"? Jak "rozkřikujete"? Můžete to vysvětlit? Nezkoušejte takhle křičet "Tříska!", protože v tomhle "oku" (pana Poláka) ani ta Tříska není, nebo aspoň ne v tom, co píše zde v tomhle vlákně. Tohle TaT funguje ale opravdu velmi rozšířeně, při každém obviňování se zeptejte, "a kde že je ten Trám?" (Někdy je ale obviňování spravedlivé. Často není… V první řadě sami sebe se zeptejte, máte tím zrcadlo vidět své chyby, které jinak přehlížíte… A v druhé řadě se zeptejte, když takhle slyšíte lháře někoho halasně obviňovat, velmi často iracionálním "nálepkováním" zaběhnutými urážkami.) (Mě byste mohli obvinit "rozkřikujete", zřejmě by to tak šlo chápat. Pan Polák jen velmi slušně ale již důrazně požaduje nápravu ve svém "duchovním domě"…) (Mě nejde o to vás tu ranit nebo obvinit, ale jste tu jako exemplární příklad za mnohé další podobné jinde.)
Taky děkuji, že jste mi připomněli Putnu, vedle toho Halíka… Ta "Pride" akce je velmi ďábelská a snadno je pak podle toho poznáte… Někdo se může vymlouvat, že byl hloupý nebo zaslepený a nedošlo mu to, ale páni profesoři jsou prostě zlý jed, u těch se nedá předpokládat, že by tam byli z pouhé hlouposti. (A narozdíl od Temného Halíka mi MCP připadá jen jako slizský šmejd, prostě takový dojem ve mně vytváří, asi tím, jak špinil Profesuru a jak se za něj Akademická obec nestyděla. Neblahé světlo na církev nebo akademiky v očích veřejnosti vrhá také, ale je o poznání menší problém, než TH.)
Jak jste použil "trefné", bohužel jste to trefil, odkud tenhle kvas farizeů pochází a kdo jej především udržuje (i když už to je skoro jedno, kdo má právě teď tuhle špínu v rukách), i když pan Polák to myslel jako ironii, když to dal takhle v odpovědi do uvozovek. Použil jste "straw-man argument", na svého oponenta jste nalepil zlou nálepku a tu jste pak chtěl rozstřílet. "Nemáte rád homosexuály, tak jste potažmo rovnou antisemita, fuj hnus bububu!" (a všimněte si, že horší urážka než "anti-semita" už dnes snad ani není a přemýšlejte proč… (Voltaire to vysvětluje v jedné dost rozšířené tezi, mimo jiné. Nebo přesněji, já z Voltaira zrovna jinou neznám.) Taky jste po něm mohl mrštit třeba "xenofob", ale šel jste rovnou až dolu na nejhlubší odpornost v očích leckterých, jak jste byli vyformováni…)
Děkuji i panu Polákovi, že mi nepřitakává (ale můžete mi oponovat, pokud to bude potřeba, nebo mě jen ignorujte a držte si svoji pozici). Nenechte se ode mne koupit lichocením. Já to zde zmiňuji proto, že jste dobré měřítko, a aby se i ostatní zamysleli. Možná si ani neberte moje fráze, inu, já jsem drzý. A i se omlouvám, že jim tu takhle občas předčítám mezi vašimi řádkami… A to, že já s vámi souhlasím, ještě neznamená, že byste měl souhlasit vy se mnou… Někdy může být pochvala Danajský Dar (ale někdy dobře vychovává, děti zejména), tak se omlouvám, kdybyste z toho zpychnul nebo měl jiné problémy… Není to ponižující pohlazení po vláskách, ale kolegiální nebo drzé poplácání po rameni a postavení na piedestal, protože jsem usoudil, že jste dost rovný na to, že vás tím neohnu. Ale klidně z toho piedestalu můžete zase slézt, nebo mi i vrazit nějaké plesknutí, "co si to dovoluji", nebo to stoicky přehlédnout… Vy to přitakání ode mne nepotřebujete, ale jiní potřebují na příkladu vidět fér boj za dobrou věc… (A ovšem moje názory na Ž tu prosím nekomentujte, k tomu může být prostor jinde (ale ne zrovna tam, kde jsou dva příspěvky a "uzavřená diskuse"!), tohle vlákno zde je diskuse převážně o jiném problému.)
Hele (L.C. a další), kdyby se všichni samo-svatí "neposkvrnili stykem se ženou", jak píšete, tak jsme už dávno vyhynuli. Tahle vaše teze je také zlý jed, když se nás (nebo křesťany) snaží takhle vyhubit nebo posunout tím směrem… Ano, někdo má v životě jiný úkol, ale jaký úkol je důležitější, než vychovat dobré děti, aby civilizace a národ atd pokračovaly? Málokterý. Nemůžete jim zakázat "tokání", bez toho se pak nezamilují. I když samozřejmě když to udrží v čistotě a počestnosti až do trvalého vztahu (do manželství nejlépe), tak to pak bývá většinou o dost šťastnější potom. Lze je nabádat pro jejich dobro k počestnosti a zdrženlivosti, ale nelze je upalovat za to, že si rozmělnili celoživotní radost v plytkých radovánkách bez vztahu, ze kterých brzy zůstává jen nepříjemná pachuť hořkosti. Nejste to vy, kdo je má soudit, oni sami se odsoudí svými volbami a sklidí, co si zaseli, vy je jen můžete varovat. Láska je především v Duši, a to se postupně rozvíjí ve vztahu, ale když někdo nahradí dlouhodobý vztah Lásky za krátkodobé potěšení orgánů, velmi se tím ošidil(a). Tož ale v tom dobrém vztahu si mohou i potěšit orgány, (je rozdíl, jestli to je doplnění dobrého vztahu, nebo náhražka dobrého vztahu), ale to je jen bonus na okraj, nebo naopak i rozbíjející překážka, když to je nevěra. (A zejména žena nedovede takhle zblízka (duší i tělem) milovat více mužů najednou, muž někdy ano, je to dáno biologicky a vývojově. A ovšem národy nebo kmeny, kde se většina mužů vybíjí ve válkách, pak v důsledku mají harémy, aby se to zase dorovnalo, ale tam to ty ženy vědí, chápou a souhlasí s tím. Čímž ale neschvaluji ani mužům podvod nevěry své ženě.)
Manželství muže a ženy je chvályhodné a právem se tomu leckde říká "svátost manželská". A stavět jiné formy tomuto na roveň je zlé a špatné. Ať si říkají "registrované partnerství" a když mají Byrokratické problémy, tak ať se přizpůsobí Byrokracie, aby měli jen přiměřené problémy. Rozhodně je nelze stavět na roveň (morální a filosofickou, pojmovou i společenskou) zdravým a prospěšným, protože tihle lgbtqp* jsou nemocní a leckteří i škodliví. Už nevím, jestli jste to zmínil vy, že i v přírodě jsou homosexuálové a proto je to normální, tak ale v přírodě jsou i nemocní a kulhající. Máme proto všichni kulhat? Máme všem nařídit pomalou kolébavou chůzi, aby nebylo překáženo kulhajícím na chodníkách? Ne. Jenže tyhle snahy oni pak mívají, na Západě je to už vidět lépe než zde.
Někdo jiný tu použil "sexujete s opačným pohlavím". Láska není jenom sex, láska se dělá celý život, u stolu při společném jídle asi nejčastěji. Je to péče o společné potomky, péče muže o ženu a péče ženy o muže, a leccos dalšího, však to znáte. Sex je k tomu jen jako koření. Ale ti zvrhlí často jsou, jako kdyby dlabali plnými lžícemi pepř a papriku, někdy až desítky nebo i stovku partnerů za rok. Ne všichni, ale mají tam takové a ne málo, viz statistiky. Protože oni to rodinné štěstí a radost redukovali na orgánové obveselení, ale v důsledku je z toho jejich život smutný a pustý. Jenže ti, co jsou zvrhlí a nevidí v tom problém, tak pak nevidí problém ani v jiných zvrhlostech, včetně třeba i drog nebo P-f atd. Ne každý stihne všechny zvrhlosti, ale všichni dohromady je všechny stihnou (ten dělá to a ten zas tohle, a všichni dohromady … to dělají všechno), a pak se takhle sejdou na Pride průvodu to společně oslavovat, a hloupé a hloupí jim dělají "křoví", když se za nimi loudají v průvodu na téhle cestě do Pekla na Zemi, v tomhle "Pochodu všech Zvrhlostí"… ("Vždyť je to takové barevné a veselé, proč je nenásledovat?" Nenásledovat proto, aby rostly rovné a přímé děti, aby nebyla všude kolem zvrhlost čím dál horší, protože když někomu jedno není špatné, proč by mělo být špatné další? Ovšemže nejsme svatí a každý má něco, ale ne každý se tím vytahuje, leckdo se prostě stydí v tichu a snaží se o nápravu a třeba se jim to jednou podaří. Dělat "pýchu" ze špatnosti nebo postižení je zlé, působí to, aby se další nestyděli, takže nemají touhu se vysvobodit.) Pýcha (Pride) odstraňuje Stud, ale Stud léčí neduhy. (A nešpiňte Hrdost tím, že ji zaměníte za tuhle Pýchu. I to je podlá zrada.)
Takže když píšete "homosexuální menšině", ano, část civilizace je shnilá a hnusná. Jak dlouho ji budete tolerovat? Pak po čase to bude shnilé a hnusné všechno. A ještě někde výše připomínám svůj termín "veřejný homosexuál", ti jsou největší problém, protože ten hnus šíří. Co si dělají potichu doma, ať se za to také potichu stydí, kde není žalobce, není soudce… Akorát ale přehlížejí důsledky, kam je to dovede, a ty špatné důsledky nejsou jenom potenciálně po smrti (nad tím leckdo mává rukou: ale co?), oni ale obvykle mívají zkažený už život tady, čím dál víc… A když je v tom podporujete svým přitakáváním, tak je v cestě do toho zkaženého života utvrzujete, v podstatě jim tím ubližujete. To není (vaše) "Láska" ani "Tolerance", to je prostě jenom Škodlivé, pro ně i pro nás ostatní. (Obecně, je potřeba přiměřená tolerance, ale to neznamená přitakávání. Jenže tihle lgbtqp škodí už příliš a čím dál víc, přišel čas předchozí toleranci přehodnotit.) A netýká se to jenom téhle jedné církve, to je obecný problém, když se "normalizují" špatnosti. Ale "škodlivá církev" je dvojtě špatné, protože nejen jim škodíte, ale v očích části společnosti tím poskvrňujete i církev a křesťanství. (A v tomto zejména Halík, to si zkuste někde v ateistických diskusích přečíst, jaké jsou na něj názory, někdo přemýšlí a vadí mu racionálně, někdo to jen cítí a uráží ho sprostě, ale zejména si lze všimnout, jak jsou tyto názory pak projektovány na celou církev a na křesťanství. On tím, jak ční a je z velké dálky vidět, tak už zdaleka odpuzuje přemýšlející nerozhodné lidi, aby se ke křesťanství ani nepřibližovali. Tahle podpora pride, lobbování za černobýl migrantů, slovenskou "děvku" oligarchů a "neziskovek", překrucování války v Sýrii i jinde, různé lži o "demokracii", obhajoba útočného divadla "jejich násilí". Mnohé zlé jedy šíří, mezi jinými dobrými a moudrými myšlenkami - kdyby nebyl takový Velikán, nebyl by tak nebezpečný. A ovšem, já se mu nemstím. Vším, co pro mě osobně kdy pan Halík udělal, a nebylo toho věru málo, mi jedině pomohl, a já mu i děkuji. A ani nedosahuji jeho kvalit. Ale dnes je prostě nebezpečný mnohým, což neznamená, že je špatná jeho minulost, ba naopak. Do roku cca 2014 jsem v jeho díle a činech neviděl chybu (možná jsem se nedíval dost? nevím.), i dnes asi má leckteré moudré názory, ale dnes je to proložené jedovatými zradami a jak to rozlišíte, abyste to nespolkli s tím? Pochybujte, a to velmi. To neznamená, že si jeho názor nevyslechnete vůbec, ale vždy už o něm pochybujte… Nyní je to velmi moudrý nepřítel většiny z nás, i těch, komu to zatím nedochází…)
Omlouvám se, že je to zase delší text, než je tu slušné… (jenže toto nejsou jen odpovědi teď tady pro vás, i když také… a ovšem předpokládám, že do svého vydání ty vaše části nějak zredukuji a přiměřeně anonymizuji, takže se nestyďte mezi sebou diskutovat, jak jste zvyklí, nebo já nevím…)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód