Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 20:45
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, nemám už k tomu mnoho co povědět. Za homofoba je dlužno vás považovat. Kdybyste ve vašich odstavcích nahradil slovo homosexuál slovem žid, každý by tu postřehl antisemitismus.
Dorážíte na mě různými otázkami, většinou ale svědčí jen o malé funkční gramotnosti. Co si myslím o směřování ČCE v tomto ohledu, je přece dost jasné. Vnímám toto směřování pozitivně. Píšete o nějaké Gaypride, ale nic tohoto názvu neexistuje. Znám jenom festival Prague Pride. V životě jsem na něm nebyl, už jen proto, že bydlím daleko od Prahy. Když už o tomto festivalu tolik pokřikujete, měl byste vědět, že se jedná o množství akcí více nebo méně zdařilých. Různé přednášky o homosexuální problematice v křesťanství, biblických a církevních textech. Absurdně tu vykládáte, že festival je pro křesťany nečistý a nepřijatelný. Jak jste na tohle přišel? Vy jste na festivalu byl a něco nečistého a nepřijatelného jste viděl? Všechno bylo nečisté a nepřijatelné nebo jenom něco? Negativní názor mám na ten průvod, Gay Parade, něco podobného do veřejného prostoru nepatří. Ale to je přece jenom jedna programová částka vedle nějakých padesáti dalších programů. To je jako odsuzovat festival Pražské jaro, protože mě tahá za uši Smetanova Má Vlast. Proč tady hulákáte, že festival je pro křesťany nečistý a nepřijatelný? Vždyť se toho festivalu prokazatelně účastní i křesťané. Jsou tam bohoslužby, Halíkova přednáška, Putnova přednáška. O tom vy těžko můžete rozhodovat, jestli to je nečisté a nepřijatelné, zvlášť když tam sám nechodíte.
Co tím myslíte, schvalovat nebo neschvalovat homosexuální jednání? Vážně myslíte, že se mě někdo má povinnost ptát, jestli schvaluji jeho podobu sexuálního života? Vy se mě ptáte, jestli schvaluji vaše obcování s nějakou paní Polákovou? Homosexuální jednání beru jako součást světa, jako záležitost, která se týká menšiny, některých našich bratří a sester. Nemáte sám prostudovanou medicínskou, psychologickou a asi ani biblickou souvislost tohoto problému. Zákony naší země toto jednání nezakazují, pravidla naší církve také ne. Proti přírodě homosexuální jednání těžko může být, když se v přírodě vyskytuje.
Žádám vás, ať se příliš nevysilujete psaní v podobném stylu na Evangnet. Spíš jen někomu ublížíte a někoho pohoršíte.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód