Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 06. 08. 2019 06:55
Předmět: Re: ČCE na Prague Pride 2019

Bratře Poláku, diskuzi s vámi nedávám velkou šanci, protože si tady umanutě vedete svou. Nedávno vám farář Trengler zkoušel vyložit, co máte mít podle všeho jako presbyter dávno v paži. Jak se v církvi společným, dlouhodobým rokováním ve sborech, mezi faráři i na synodech dospívá k nějakým určitějším stanoviskům. Jako by nic neřekl, pořád si tvrdohlavě meldujete svou a dožadujete se tu nějakých zásahů shora. Naše církev je pestrá, plná různých cest k víře, různých teologií, osudů, hodnotových důrazů. Není to církev Rumlova, Polákova nebo moje. Vy jste kdo? Vy jste tady v naší církvi nějaký dveřník, že z ní tak opráskle vyobcováváte liberály a třeba homosexuály? Ti patří do naší církve stejně jako vy. Suverénně sypete z rukávu cizí slova a nevíte, co znamenají. To má být nadávka, liberálové? I slovo gender používáte naivně.
Píšete, že celý život čtete Bibli. Vůbec to není vidět. Ale třeba jo, třeba vám křivdím. Třeba čtete Bibli každý den. Jako Svědkové Jehovovi. Čtete ji možná dokola, ale pořád špatně.
Pokud je to s ČCE tak hrozné, jak tady pořád píšete, nikdo vás v ní přece nedrží. Není žádná povinnost být jejím členem a starším. Docela klidně můžete, pokud chcete něco víc homofobního a nesnášenlivého, přestoupit někam jinam. U jehovistů nebo v Apoštolské církvi vám bude líp.
Jsem rád, že moje církev ví, že má kázat Krista pokud možno všude, vhod i nevhod. Klidně i na PP, když jí tam bude aspoň trochu nasloucháno. I zde se dá zaset dobrá setba. Jako všude jinde.
Ještě vás musím upozornit, že homofobie se obvykle váže na problém s vlastní sexuální identitou. Možná svými zaslepenými útoky na homosexuální menšinu říkáte o sobě víc, než byste rád. V USA se přišlo na to, že ve fundamentalistických státech Ameriky je v průměru o mnoho víc internetových připojení na pornografii než ve státech liberálních.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód