Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: autorita Bible

Od: Anonym: A.R. <> ( ---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 10. 09. 2018 22:23
Předmět: Re: autorita Bible

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Panu Rothrockelovi: vnímáte rozpor mezi tím, že se někdo rozhoduje podle  "Bible" a někdo pro "štěstí a zdraví druhých". Asi máte  zkušenost, že někteří křesťané jednají dogmaticky a nehumánně. Bohužel.  Přesto obojí v rozporu být nemá, a křesťan z Bible poznává, co je pravé  "štěstí a zdraví". Dovídá se o ještě trošku jiném "štěstí a  zdraví" než jsou ty, na které přijde lidský rozum.
Ano, vnímám. Tyhle snahy za každou cenu někoho předělat, kdo neodpovídá našim představám a představám bohů a Bible, jsou fatální a mají nedozírné následky na psychiku těch méně odolných jedinců.
Mně prostě vadí, že když někdo uvidí něco zvláštního, nemůže o tom selským rozumem přemýšlet sám. Do té doby, než se podívá do knihy nebo se poradí s někým z církve, si na to názor sám neudělá. Až když mu v kostele řeknou, že je tohle je špatně, tohle by neměli, tak tu zvláštnost taky začne odsuzovat.
Přitom si takhle lidi akorát zbytečně dělají nepřátele. Chci vycházet se všemi, proč si záměrně navzájem ztrpčovat život?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód