Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: PP

Od: Anonym: A.R. <> ( ---.25.broadband12.iol.cz )
Kdy: 26. 08. 2018 17:18
Předmět: Re: PP

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Pane R., víte, Prague Pride je v téhle diskusi takovou každoroční letní  stálicí. Dobře, že jste tady napsal, že k účasti na PP se necítíte nikým  manipulován. Taky mně se nelíbí dnešní tendence, že když chci nějakou snahu  diskreditovat, označím ji za ideologii, která je protlačovaná (a placená,  samozřejmě) nějakou mocenskou skupinou. Raději své výtky napíšu lidsky -  začínají od otázky: to se ten pochod opravdu musí a má nazývat Pražská  pýcha? (Teď ve slovníku nalézám, že překlad by ovšem mohl být také: Pražská  smečka.)
Nenechám se do ničeho nutit. Pokud mi něco nesedí, vycouvám. I tady jsem zcela dobrovolně. Nestěžuju si, že se v televizi vysílají blbiny místo kvalitních pořadů. Nestěžuju si, že se píše o tom, že půjde Řepka do vězení, místo o nějakých výzkumech ve vědě. Najdu si prostě jiný zdroj informací.
Název Prague Pride vychází z řady pochodů, které se ve světě konají. V Chorvatsku je Zagreb Pride, ve Finsku Helsinki Pride, v Estonsku, Litvě a Lotyšsku dohromady Baltic Pride, ve Velké Británii se pořádá asi v deseti městech (též s přídomkem Pride). Tento pochod se pořádá dokonce i v Grónsku, tedy Nuuk Pride. Z toho lze vydedukovat, jak by se měl jmenovat ten pražský pochod.
Nejsem angličtinář, ale slovo "pride" se dá přeložit mnoha způsoby. Vy jste si vybral jeden z nich. Stejně jako si Zeman vybral jeden ze způsobů překladu slova "pussy". Jde hlavně o hrdost, tedy že se není za co stydět. Každý člověk má své kladné i záporné stránky a přesto má svoji hrdost a nechce být nikým ponižován. A nesnažte se mi namluvit, že tady v Česku nikdo nikoho neponižuje. Už jen to, že jakýsi pan Janča chce homosexualitu léčit, je dostatečný důkaz, že se někteří cizí lidé s mojí homosexualitou nesmířili.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód